Review
Etna FVG 350 RVS
Waar voor je geld, technisch goed doordacht ontwerp en een uitmuntende service en garantie.
Van boven naar beneden bekeken:
De gehard glazen afdek plaat blijft in geopende staat door het slim ingebouwde veersysteem, veilig rechtop staan. Om het schoon te maken kun je hem er in zijn geheel makkelijk afpakken. Gesloten geeft het een luxe uitstraling.
Pannen dragers zijn keurig van rubbertjes voorzien maar de vier pootjes zullen moeilijk alle vier gelijk de pan ondersteunen. Mijn exemplaar had op een plek te veel ongelijkheid, ( de pan staat dan wat onvast) ik kreeg na mijn mailtje aan Etna/Atag al na drie uur bericht dat ze kosteloos een nieuwe gingen opsturen. Uitstekende service, gelijk aangemeld voor 5 jaar gratis garantie.
De branders zijn slim vormgegeven, branden niet tegen de punten van de pan-drager en de vonkontstekers liggen goed beschermd tegen vuil worden. De bovenkant van de brander wel zorgvuldig centreren anders is de vlam niet regelmatig.( de centrering zou iets duidelijker moeten aanvoelen.)
De thermo koppels werken heel snel , je hoeft de knop maar kort vast te houden 1a2 sec.
De plaat onder de branders is makkelijk schoon te maken, geen richels of schroeven.
Het dashboard heeft voor mij wat erg kleine icoontjes voor de oven bediening, de knoppen zijn groot en makkelijk te bedienen en ook weer schoon te maken. De knoppen zijn symmetrisch, het aanwijs streepje, is klein en dus niet zo duidelijk, zo kan het zijn dat alle knoppen op “ uit” lijken maar het sudder vlammetje staat mogelijk nog aan. (Een duidelijker teken op de knop zou de oplossing zijn)
De van binnen geheel geëmailleerde oven is mooi en makkelijk te reinigen.
De temperatuur regeling van de knop , klopt met mijn losse meter. De ventilator hoor je bij koude oven nauwelijks maar eenmaal op temperatuur is hij duidelijk te horen, dat is wat minder. (Mijn afzuigkap maakt vier keer meer herrie.)
De ovendeur was een verrassing, die kun je met een simpele handgreep helemaal verwijderen om de deur en de oven makkelijk te reinigen. Dat reinigen is overigens heel makkelijk want de binnenkant van de oven deur bestaat uit een vlakke glazen plaat. De buiten kant, wordt ook als de oven lang aanstaat niet zo heet dat je je er aan kunt branden, ook de rest van de oven is goed geïsoleerd zodat er zuinig met de energie wordt omgesprongen.
Opberg ruimte onder de oven kan (eigenlijk) niet benut worden, dat is juist voor kleine keukens (waar dit gasfornuis voor wordt gekocht) een min puntje.
Voor het stellen van het fornuis moet je bij tussen bouw het onderste frontje door middel van twee schroefjes wegnemen, er is dan een zee van ruimte onder het fornuis. Een handige knutselaar maakt een beugeltje, magneetje of contra gewichtje (dat deed ik) en zo is die ruimte redelijk makkelijk toegankelijk en te benutten. Ik snap dat het fornuis weer een stuk duurder zou worden om daar een lade of klep te maken.
Ik ben erg blij met mijn aankoop, dag en nacht verschil met mijn oude gasfornuis. Een heel praktisch sieraad voor mijn keuken. Met vriendelijke groet. Ad
Pluspunten
- Doordachte techniek
- Mooi gemaakt.
- Zuinige oven.
- Makkelijk schoon te maken/houden.
- waarvoor het geld.
Minpunten
- Ventilator hoorbaar als hij warm is
- Pandragers niet 100% in een vlak.
- Icoontjes oven bediening erg klein.